is the rock on steroids does steroids make you gain weight steroids vs natural are steroids lipids steroids definition npp steroids steroids for women reddit steroids dwayne johnson steroids does the rock use steroids are steroids legal in us

Genel SSS

Güzel bir gülüşe sahip olmak için öncelikle sağlıklı dişlerimizin olması gereklidir. Biz diş hekimleri için tedavilerimizdeki hedef sağlıklı dişlerle estetik ve fonksiyonların birleşmesidir.

Bu öğeye bir yaSağlıklı dişlerimiz olduktan sonra ortodontik tedavi diğer iki önemli bileşen olan estetik ve fonksiyonları düzeltir. Dişlerinizde yer darlığı nedeniyle çapraşıklık varsa veya dişlerinizin arasında boşluklar varsa ortodontik tedavi sırasında bunlar düzeltilir. Tek hedef ise estetik değildir. Eğer fonksiyon bozuklukları varsa bunlarında düzeltimi ortodonti ile mümkündür. Nedir bunlar derseniz yeme, içme sıkıntıları, nefes alma ile ilgili sıkıntılar yada konuşma bozukluklarını da ortodontik tedavilerle düzeltme imkanı vardır.nıt ekleyin.

TAM PROTEZLERDE Protezi çıkarıp diş fırçası ve çok az miktarda diş macunu ile protezin içini ve dışını hiç yemek artığı kalmayacak şekilde fırçalayın ve iyice durulayın. Temiz bir peçete üzerinde kurumaya bırakın. BÖLÜMLÜ PROTEZLERDE Protezi çıkarıp yukarıda anlatılan şekilde fırçalayın ve iyice durulayın. Daha sonra ağızda kalan kendi dişlerinizi de tüm yüzeylerini içerecek şekilde fırçalayın. Metal çengeller etrafında yemek artıkları sıklıkla kaldığı için protezi tutan dişlerin fırçalanması çok önemlidir. Protez temizliğinde deterjan ve çamaşır suyu kullanmayınız, bu maddeler protezinizin yapısını bozar.Çok az miktarda diş macunu ve sabun kullanabilirsiniz. Eczanelerde protez temizliği için satılan köpüren tabletler protezinizi yıpratmadan temizler ve dezenfekte eder. Protezinizi yıkarken lavaboya küçük bir havlu koymanız elinizden kayan protezin kırılmasını önler

Protezlerde oluşan kırık ve çatlaklar, dişin bulunduğu yerden kopması yada kırılması çoğunlukla tamiri mümkün durumlardır. Lütfen dişhekiminize başvurun. Sağlıklı bir beslenme ve gülümseme için en önemli adım eksik dişlerin tamamlanmasıdır. Tamamen dişsiz ağızlarda uygulanan protezlere TAM PROTEZ , dişlerin bir kısmının ağızda olduğu durumlarda hem kalan dişlerden hem de diğer dokulardan destek alınarak uygulanan PROTEZLERE BÖLÜMLÜ yada YARIM PROTEZ denir. Yarım protezler doğal dişlere metal çengeller yada hassas tutucular ( çıt çıt, sürgü vs.) ile tutunurlar. Tam ve yarım (bölümlü ) protezler, eksik dişleri tamamlar, konuşma, çiğneme ve estetik işlevleri hastaya geri kazandırır. Protezlerin hareketli olması yani hasta tarafından takılıp çıkarılabilmesi nedeniyle hastanın yapacağı bakım ve temizlik büyük önem taşır.

– Diş eti kanaması

– Ağız Kokusu

– Diş etlerinde renk değişikliği

– Diş eti büyümesi ve çekilmesidir.

Evet yaptırabilirsiniz .Yapılan bir çok çalışma sigaranın dental implant ve kemiğin bütünleşmesini olumsuz etkilediğini kanıtlamıştır. Sigara içen bireylerin implantını kaybetme riski 2-3 kat daha yüksektir.

Periodontal Tedaviler SSS

Periodontoloji Kliniğinde aşağıdaki tedavi hizmetleri ve fazlası hastalarımıza sunulmaktadır:

  • Detertraj (diş taşı temizliği).
  • Küretaj.
  • Flap operasyonu (i̇lerlemiş diş eti rahatsızlığı durumunda tercih edilen operasyonel tedavi).
  • Serbest diş eti grefti.
  • Büyük kist operasyonu.
  • Biyomateryal uygulaması.
  • Membran uygulaması bağ dokusu grefti.
  • Periodontal apse tedavisi.
  • Portakal kabuğu görüntüsünde, açık pembe renkli olacak şekilde.
  • Kök başlangıçlarında saran, konturlarını izleyen, düzgün bir diş eti sınırına sahip dişlerin olması gerekir.
  • Kırmızılık, şişkinlik ya da enfeksiyonun olmaması gerekir.
  • Herhangi bir rahatsızlık hissinin olmaması gereklidir.
  • Sağlam ve sert bir görüntüye sahip olması gerekli olan özellikler arasındadır.

Diş eti hastalığı, diş eti çizgisi boyunca diş etlerinin iltihaplanmasına verilen isimdir. Bu rahatsızlığın 3 farklı aşaması; diş eti iltihaplanması, periodontitis ve ilerlemiş periodontitis olarak listelenebilir.

  • Ağız içi bakımında kolayca kanayan diş etleri.
  • Hassaslaşmış diş etleri.
  • Dişten uzaklaşmış dişetleri (çekilmiş dişeti).
  • Ağız kokusu ve ağızda kötü tat oluşması.
  • Sallanan dişler.
  • Dişlerin soğuk ya da sıcağa karşı aşırı hassas olması.

Diş taşı, diş ile diş etinin birleşme yerlerinde, dişler üzeri girintilerde kalan gıda artıkları ve mikroorganizmaların birleşmesiyle oluşan inorganik kireç tabakasıdır.

Diş taşı temizliği sonrası dişlerde renklenme ve diş taşı oluşumunda artış olmaz. Diş taşı, diş yüzeylerine tutunmuş plağın sertleşmesi ile oluşur. Diş taşı temizliği yapılsa da yapılmasa da dişlerin iyi temizlenmediği durumlarda diş taşı oluşmaya devam edecektir. Bu nedenle, diş taşı temizliği ile yeniden diş taşı oluşumu arasında bir bağlantı yoktur.

Diş eti kanaması, diş eti hastalığının bir belirtisidir. Diş hekimi tarafından yapılan diş taşı temizliği sonrası ağız bakım rutinlerinin düzenlenmesi bazı vakalarda yeterli olabilir. Ancak, bazı vakalarda ek diş eti tedavilerine ihtiyaç duyulabilir. Diş eti hastalıkları diş kaybına neden olabildiği için ve dişeti kanaması da bu hastalığın bir belirtisi olduğu için diş eti kanaması önemsenmesi gereken bir durumdur.

SSS