is the rock on steroids does steroids make you gain weight steroids vs natural are steroids lipids steroids definition npp steroids steroids for women reddit steroids dwayne johnson steroids does the rock use steroids are steroids legal in us

Kozmetik Tedaviler

Kozmetik diş hekimliği, gülümsemenizin görünümüne veya dişlerinizin kozmetik anlamda bir bütün olarak güzelliğine odaklanan bir diş hekimliği dalıdır. Estetik Diş Hekimliği neden önemli çünkü toplumumuz artık nasıl göründüğümüze ve nasıl giyindiğimize bir bütün olarak önem vermektedir. Hepimiz güldüğümüz zaman karşı tarafa özgüvenli bir şekilde gülümseme intibası uyandırmak isteriz öyle değil mi?

Gülüş Tasarımı

  • Gülüşünüzden memnun musunuz?
  • Gülerken ağzınızı kapar mısınız?
  • Dişlerinizin şekli sizi rahatsız ediyor mu?
  • Dişlerinizin rengi sizi rahatsız ediyor mu?
  • Hiç başka birinin gülüşüne sahip olmak istediniz mi?
  • Dişetlerinizin görüntüsü sizi memnun ediyor mu?

Gülmek,yüzümüzdeki pek çok kas grubunun çalışmasıyla oluşan ve dişlerimizin göründüğü bir mimiktir. Gülüşümüzü etkileyen pek çok faktör vardır. Güzel bir gülüş için öncelikle yüz biçiminizle ,dudak yapınızla uyumlu dişlere sahip olmanız gerekir. İşte gülüş dizaynı, size kişisel özellikleriniz ve isteklerinizle doğallık ve fonksiyonu birleştirerek yüzünüze en uygun ideal gülümsemeyi oluşturmak için vardır.

Yaptırdığınız dişlerin yapay olduğu kimse tarafından anlaşılmamalıdır. Eğer karşıdan yapay olduğunu bağıran renk,biçim vs. varsa bu asla ideal bir gülüş değildir.İdeal olmadığı için de estetik bir gülüş olamaz.

Pırıl pırıl bir gülümseme hepimizin hoşuna gider. O kişi hakkında sıcak hisler hissetmemizi sağlar. Araştırmalar gösteriyor ki konuşma ve gülme sırasında fark etmeden karşımızdaki kişinin kamagra gel dişlerine odaklanırız. Ahenksiz bir gülümsemede bilinçaltımız bunun sebebini aramaya başlar. Kötü bir görüntü o kişi hakkında negatif duygular beslememize yol açar.Ahenkli bir gülümseme ise iletişimimizin başarısı için avantaj sağlar.

Diş Beyazlatma

Dişleri beyazlatmak için 3 farklı yöntem bulunmaktadır.

Home Bleaching    Ofis Bleaching    İç Beyazlatma

Dişin renklenme sebepleri nelerdir?

  • Hayat boyu devam eden fizyolojik renklenme
  • Dolgu yapıldıktan sonra oluşan renklenme (amalgam)
  • Dişlerin geliştiği sırada yani daha sürmeden antibiyotik kullanımı
  • Kanal tedavisine bağlı olarak dişin içinden gelen renk değişikliği
  • Kahve, çay, tütün, kırmızı şarap ve uzun süre ağız gargaralarının kullanımına bağlı olarak dişin yüzeyinin renklenmesi
  • Darbe (travma) sonucu dişin içindeki canlı dokunun ölmesiyle dişin içindeki kanamaya bağlı olarak oluşan renklenme.

Home Bleaching nedir?

Bu yöntemde önce ölçü alınarak hasta ağzında beyazlatma plakları hazırlanır. Hasta evde bu plakların içine belirli miktarlarda beyazlatma jelini ( % 10–15 ‘lik karbamidperoksid) uygular. Hasta, tavsiye edilen süre boyunca bu plağı ağzınızda dişlerin üzerinde tutar (3–5 gün). Bu yöntemde hasta, diş etlerini çok iyi korumalıdır. Beyazlatma jelinin diş etlerine taşmaması, temas etmemesi gerekmektedir. Taşan jel diş fırçasıyla uzaklaştırılmalıdır.

Ofis Bleaching nedir?

Klinikte uygulanan diş beyazlatma yöntemidir. Zaman kısıtlaması olan hastalar için uygun bir yöntemdir. Çok daha kısa sürede etkin bir beyazlama sağlar. Ev tipine göre daha pahalıdır. Diş hekimi tarafından dişlerin üzerine sürülen beyazlatma jeli UV ışını ya da laser yardımıyla aktif hale getirilir ve beyazlama 1–2 saat içinde gerçekleşir

İç Beyazlatma nedir?

Önce kanal tedavisinin kalitesi incelenir. Kanal tedavisi iyi değilse tekrarlanır. Dişteki dolgu uzaklaştırılır. Açılan kaviteye beyazlatma jeli uygulanır. Sonra diş, geçici dolgu ile sıkıca kapatılır. En önemli yan etkileri, diş çevresi dokuların zarar görmesi ve kök ucunda erime görülmesidir. Bazı durumlarda renkleşmiş diş komşu dişlerden daha fazla beyazlayabilir.

Porselen Laminalar

Laminate veneerler, yaklaşık 0.5 mm kalınlığında, takma tırnak tarzında hazırlanan porselen yaprakcıklardır. Bu porselen yaprakcıklar, dişlerin sadece görünen ön yüzeylerine, bonding resinler ile yapıştırılırlar. Bonding resinler dis ile porselen arasinda ayrilmaz bir bag oluşturarak adeta kaynak görevi üstlenirler. Porselen veneerler çok ince olmalarına rağmen yöntem ve malzeme doğru uygulanırsa dişten ayrılmaları mümkün olmaz,ancak keserek çıkarılabilirler. Porselen laminate veneer yontemi minimum preparasyonla maximum estetik sağlanabilen mükemmel bir yöntemdir.Porselen laminalar ışık geçirgenliklerinden dolayı doğal dişten ayırt edilemezler ve ileri teknoloji ürünü pressable porselenden üretildikleri için asla renk değiştirmezler. Neon ışıklarında ve fotoğraf flaşında doğal diş efekti verirler. Dil doğal diş yüzeyine temas ettiği için ağızda yabancı bir madde hissi oluşmaz. Laminaların hazırlık aşamasında dişlere hiç dokunulmadan kompozit mocap hazırlanarak ağızdaki bitmiş hallerini önceden göstermek mümkündür.

Öncelikle dişlerin daha önce preparasyona(diş kesimi) uğramamış olması gerekmektedir

  • Dişlerinin arasında seviye ve renk farkı bulunanlarda
  • Dişlerinde çapraşıklık olup da ortodontik tedavi görmek istemeyenlerde.
  • Ön dişlerinde büyük dolgu veya kırık olanlarda
  • Dişleri aralıklı olanlarda
  • Dişlerinin şeklinden memnun olmayanlarda
  • Dişlerinin renginden memnun olmayanlarda
  • Gülme hattı düz veya aşağı doğru meyilli kişilerde bu hattı düzeltmek için
  • Gummy smile (güldüğünde üst damak ve dişetlerinin fazla gözükmesi) vakalarında gingivoplasti (dişeti manikürü ) sonrasında diş boylarını uzatarak estetik bir gülüş sağlamak için.
  • Dişten çok az doku kaldırıldığı için(0.5-0.7mm) yapılabilecek en korumacı tedavidir.Hiçbir dişin kesilmesine gerek yoktur.Tedavi süresi kısadır, iki veya üç seansta tamamlanir.
  • Yapısal özelliklerinden dolayı doğal dişten ayırt edilmesi zordur.
  • Renk değiştirmez.
  • Özel bir yöntemle (bonding resin) dişe kaynak yapıldığı için dişten ayrılması mümkün değildir.
  • Dişlerin dile bakan yüzeyleri orijinal diş yüzeyi olduğu için dil herhangi bir yabancılık çekmez.
  • İstenilen renk,boyut ve şekilde hazırlanabilir.
  • Hazırlık aşamasında kişiye özel muck-up(model) çalışması yapılarak bitince nasıl bir görüntü elde edileceği belirlenebilir..Üstelik bu muck-uplar dişleri hiç prepare etmeden (kesmeden)de yapılabilir.
  • Yüksek teknoloji ürünü porselenler oldukları için kırılma ve aşınmaya karşı büyük direnç gösterirler.
  • Hassas bir tekniktir.
  • Mükemmel bir hazırlık ve laboratuar çalışması gerektirir.
  • Alternatif tedavilere göre maliyeti yüksektir.

Zirkonyum Kaplama

Zaman içerisinde dişlerde çürümelere ya da travmalara bağlı olarak yaşanan doku kayıplarında ve kanal tedavilerinde diş kaplama tedavisine sıklıkla başvurulur. Çeşitli teknik ve materyallerle gerçekleştirilen bu uygulamalardan biri de zirkonyum diş kaplama tedavisidir. Dişin üzerinde temizlenmesi gereken hastalıklı bir yapı varsa ya da travma nedeniyle kırık oluşmuşsa, bu doku kayıplarını telafi etmeye yönelik uygulanan zirkonyum kaplama tedavisi en ideal uygulamalardan biridir. Metal destekli kaplama çeşitlerinden olmaması sayesinde metal zeminli kaplamalara göre çok daha estetik ve doğal bir görünüm sağlar. Bu açıdan gülüş estetiği tedavileri kapsamında değerlendirilir.

Ne Kadar Zaman Alır?

Dişteki problemlerin tespiti ve giderilme süreci sonrasında dişler şekillendirilme işlemine tabi tutulur. Sonrasında alınan ölçülere göre zirkonyum kaplama dişlerin yapım aşaması başlar ve bu işlem 1 hafta kadar sürer. Bir haftanın sonunda hazır olan dişler 10-15 dakika gibi bir sürede dişlere yapıştırılır. Tedavi sonrasında hastalarımız aynı gün içerisinde günlük hayatlarına geri dönebilirler.

  • Tek Bir Dişe Yapılabilir mi?
  • Dişimizde Kırık veya Çürük Varsa Yapılabilir mi?
  • Doğal Görünür mü?
  • Lamina ve Zirkonyum Arasındaki Farklar Nelerdir?
  • Zirkonyum Yerine Lamina Neden Tercih Edilmemektedir?

Tüm Sorularınız İçin

0 505 740 55 24

Zirkonyum Nasıl Uygulanır?

Kliniğimizde yaptığımız incelemeler doğrultusunda öncelikle zirkonyum kaplama tedavisinin gerekliliğini değerlendiririz. Hastamız açısından zirkonyum kaplama tedavisinin uygun olduğu kanaatine vardığımız takdirde uygulama yapılacak diş bölgesini uyuşturma işlemini gerçekleştiririz; ardından dişlerde hazırlık aşaması olan şekillendirme işlemini uygularız. Böylelikle dişler ölçü alımına hazır hale gelir. Dişe tam oturacak şekilde estetik ölçülere sahip olan aynı zamanda çevre dokularla uyumlu olan bir restorasyon süreciyle kaplama dişleri hazırlarız. Zirkonyum kaplama dişler yapıştırılmaya hazır hale geldiğinde yapıştırma işlemini gerçekleştirerek tedaviyi tamamlarız.

Zirkonyum Diş Teknolojisi Nedir?

Zirkonyum diş kaplama tedavisi iki yönde gelişim göstermektedir: bu gelişimlerden biri ölçü alma tekniklerindeki gelişimlerdir; diğeri ise zirkonyum kaplamanın üretim aşamasında meydana gelen gelişimlerdir. Her iki süreçte de artık yoğun olarak dijital imkânlardan faydalanılmaktadır. Bilgisayar destekli taramalarla elde edilen ölçülerdeki diş görüntüsü sayesinde tıpkı bireylerin parmak izlerinin yalnızca kendilerine ait olması gibi dijital araçlarla üretilen dişler de ölçümlerle birebir uyumlu olmaktadır. Bu aşamaların dijital destekli olması, manuel uygulamalardaki hata riskini ortadan kaldırır hem de tedavi süreçlerinin daha kısa sürede nihayetlendirilmesini sağlar. Bu bakımdan dijital destekli zirkonyum diş kaplama tedavileri kusursuz sonuçlar meydana getirmektedir.